Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Feiten en Cijfers

32

Momenteel bestaan er 32 noodhulpbureaus in Nederland. Met een aantal gemeenten zijn wij in overleg over de oprichting van nieuwe SUN-noodhulpbureaus.

>100

32 noodhulpbureaus zijn werkzaam in ruim 100 van de circa 350 gemeenten in Nederland. Wij werken er hard aan om een landelijk dekkend netwerk op te richten omdat SUN Nederland vindt dat noodhulp niet van toeval afhankelijk mag zijn. Kijk op de landkaart voor een actueel overzicht.

6000

De SUN-noodhulpbureaus ontvingen de afgelopen periode 6.000 hulpaanvragen. Gemiddeld komt per jaar 1 à 2 procent van alle huishoudens in een noodsituatie terecht. In het geval waarin niet, niet tijdig of onvoldoende terug gevallen kan worden op gemeentelijke voorzieningen helpen SUN-noodhulpbureaus.

6,5 miljoen

Ruim 6,5 miljoen mensen wonen in een gemeente waar een noodhulpbureau actief is.

100.000

Er zijn in Nederland ruim 8 miljoen huishoudens. Ruim 1 miljoen daarvan (15 %) heeft een inkomen beneden 120% van de bijstandsnorm. 1 à 2 % van de huishoudens komt jaarlijks in de problemen, dat zijn ruim 100.000 huishoudens.

€ 600,-

De gemiddelde gift aan mensen in nood is 600,- Euro. Deze gift kan werken als vangnet of als trampoline. Met dit bedrag worden personen weer verder geholpen naar een zelfstandige toekomst.

16,4% kans op armoede

Eens in de twee jaar verzorgt het CBS op verzoek van het Ministerie van SZW een uitgebreide rapportage over de ontwikkelingen in het armoederisico van huishoudens en personen in Nederland, hieruit blijkt dat 16,4% van de Nederlanders kans heeft op armoede en sociale uitsluiting