Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Doelstellingen

SUN Nederland wil haar doelstellingen bereiken via de volgende vijf kerntaken:

  1. Ontwikkelen van initiatieven gericht op noodhulp aan mensen met urgente noden met als doel landelijke dekking realiseren met name via het oprichten van SUN-noodhulpbureaus.
  2. Faciliteren en goed laten functioneren van initiatieven gericht op noodhulp aan mensen met urgente noden.
  3. Innoveren van aanpak, aanbod en producten.
  4. Signaleren, agenderen en pleitbezorging op het terrein van urgente noden en daarvan afgeleid armoede, schulden, bestaanszekerheid en kansengelijkheid.
  5. Makelen en schakelen van geld / goederen / partijen die tripartiet zijn betrokken en leggen van verbindingen.

Wethouders, beleidsambtenaren, fondsbestuurders, de diaconie, dienst- en hulpverleners van instellingen: zij kennen het probleem van mensen in urgente financiële nood. Situaties waarbij snel hulp nodig is. Je zou die hulp met één simpel telefoontje op gang willen brengen. SUN Nederland heeft als doel daarbij te initiëren, te ondersteunen en te innoveren.
SUN Nederland wil met lokale initiatiefnemers bereiken dat in hun gemeente(n) de hulp kan worden ingeroepen van een SUN-noodhulpbureau. En zeker zo belangrijk: een SUN-noodhulpbureau dat samenwerkt met alle reeds aanwezige initiatieven. SUN Nederland helpt bij het opzetten van SUN-noodhulpbureaus in eigen gemeente of werkgebied, makelt en schakelt wat lokaal voor handen is en voegt daar landelijk werkende kennis, ervaring en middelen aan toe. SUN Nederland neemt daarbij ook de ervaring van andere noodhulpbureaus mee, zowel vanuit de grote steden als vanuit kleinere gemeenten. Ook werkt SUN Nederland waar mogelijk samen met de VUNN waarin een deel van de noodhulpbureaus verenigd is.

SUN Nederland is voor haar activiteiten afhankelijk van (project)subsidies, donaties en legaten.
Wilt u ons steunen? Dat kan!