Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ONLINE SESSIE OVER URGENTE NODEN

In alle gemeenten van Nederland hebben meer mensen met urgente noden te maken.
Ondanks alle voorzieningen die uw gemeente heeft komen er inwoners in financiële problemen. Door o.a. corona, oplopende energie-, brandstofkosten en inflatie kunnen steeds meer mensen moeilijk rondkomen. Hierdoor kunnen zij te maken krijgen met urgente noden. Inwoners van uw gemeente komen in zo’n geval voor onmogelijke keuzes te staan: elke dag warm eten op tafel zetten, nieuwe kleding voor de kinderen kopen, de kapotte koelkast vervangen of toch maar de huur, energie- of de tandartsrekening voldoen?

Een SUN-noodhulpbureau kan hét verschil maken voor deze inwoners in uw gemeente.
De urgentie om als gemeenten inwoners proactief financieel te ondersteunen is anno 2022 toegenomen. Onze ervaring is dat gemeenten daarbij steeds vaker zoeken naar publiek-private samenwerking. Bij een SUN-noodhulpbureau slaan gemeenten, hulp- en dienstverleners en donateurs de handen ineen om een vangnet of springplank te creëren voor mensen die anders tussen wal en schip zouden vallen. Met een gift of renteloze lening uit het Sociaal Leenfonds kan een SUN-noodhulpbureau nieuw perspectief bieden en schrijnende situaties beëindigen. Deze aanpak bespaart persoonlijk leed én maatschappelijke kosten. Als het moet kan een SUN-noodhulpbureau zelfs binnen 24 uur inspringen. Door de aanvragen verkrijgt een SUN-noodhulpbureau bovendien relevante inzichten over mensen met urgente noden. Inzichten die uw gemeente kunnen voeden om tot een beter sluitend bereik en beleid te komen.

In ruim 100 gemeenten zijn al SUN-noodhulpbureaus actief, maar nog niet in uw gemeente.
En daarmee laat uw gemeente wat ons betreft niet alleen de kans op een meer sluitende en efficiënte aanpak onbenut, maar laat uw gemeente ook privaat geld liggen. Het is namelijk zo dat onze landelijke samenwerkingspartners al donaties hebben toegezegd voor zowel het giftenbudget als het Sociaal Leenfonds in uw gemeente mocht u een SUN-noodhulpbureau met ons oprichten.

Informatie over oprichting SUN-noodhulpbureau en ons cadeau in de online sessie.
Tijdens de online sessie maakt u kennis met de werkwijze van een SUN-noodhulpbureau, de manier waarop een bureau tot stand komt en wat uw aandeel als gemeente is in ons format. Ook vertellen we u meer over het beschikbare startbudget voor een noodhulpbureau in uw gemeente.

Aanmelding

Ja, ik wil als gemeenteraadslid graag meer weten over deze vorm van extra ondersteuning voor inwoners met urgente noden.
Ik meld mij aan voor de online bijeenkomst van SUN Nederland op:

28 september 2022 om 19.30 u