Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Weer nieuwe SUN-noodhulpbureaus opgericht

De visie van SUN Nederland is dat niemand in Nederland tussen wal en schip mag vallen. In welke gemeente je ook woont, je moet altijd een beroep kunnen doen op noodhulp als je te maken krijgt met urgente noden. Vandaar dat wij streven naar een landelijk dekkend netwerk van noodhulp. Onlangs zijn er weer nieuwe SUN-noodhulpbureaus bij gekomen.

In de vorige nieuwsbrief hadden wij al bekendgemaakt dat in 2023 SUN De Ronde Venen en SUN Zutphen zijn opgericht. Maar ook SUN Goeree-Overflakkee zag eind 2023 het levenslicht. Vanaf begin 2024 zijn daar nog drie nieuwe noodhulpbureaus bijgekomen: SUN Veenendaal, SUN Midden-Limburg en SUN Gelderland-Zuid. Onder SUN Midden-Limburg vallen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Roerdalen. SUN Gelderland-Zuid is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen en Druten. Er zijn mogelijkheden voor gemeenten om nog aan te sluiten.

Bijna 7 miljoen

Tot nu toe konden ruim 6,5 miljoen mensen die al woonden in een gemeente met een SUN-noodhulpbureau een beroep doen op SUN-noodhulp. Door de komst van deze nieuwe noodhulpbureaus kunnen circa 300.000 mensen extra aankloppen bij een SUN op het moment dat zij in de financiële problemen komen en nergens anders kunnen.

Dank en succes!

Wij willen via deze weg alle initiatiefnemers en betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe SUN-noodhulpbureaus heel hartelijk bedanken. Ook wensen wij de coördinatoren en bestuursleden veel succes bij de uitvoering van hun onmisbare rol. Goed dat zij zich verzekerd weten van ondersteuning die SUN Nederland geeft via de SUN Academie.
Wij zijn er trots op dat zoveel mensen de meerwaarde van een SUN-noodhulpbureau onderstrepen. Ook alle lof voor gemeenten die het vangnet voor hun inwoners op deze manier sluitend maken. Wij wensen iedereen veel succes met het opstarten van de werkzaamheden en het wegen van de eerste aanvragen.

Wilt u meer informatie over de mogelijke komst van een SUN-noodhulpbureau in uw gemeente of wilt u aansluiten bij een bestaand SUN-noodhulpbureau, neem dan contact op met de kwartiermaker in uw regio.