Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Veel mensen kunnen (noodgedwongen) niet sparen

SUN-noodhulpbureaus herkennen het verhaal van bijzonder hoogleraar Wilco van Dijk zeker, de mensen in nood die giften ontvangen van SUN-noodhulpbureaus hebben zeker geen spaargeld als buffer! Gelukkig kunnen zij rekenen op ondersteuning door SUN wanneer de nood hoog en urgent is. Sommige mensen zouden wel willen sparen maar door omstandigheden lukt dat nou eenmaal niet, weer anderen zou het wel kunnen lukken als zij betere vaardigheden hadden aangeleerd.

‘Mensen sparen heel weinig. Sommigen hebben slechts een paar honderd euro achter de hand of helemaal niets. Ongeveer 50 procent van de Nederlandse huishoudens heeft minder dan 10.000 euro vermogen en van de huishoudens met een laag inkomen heeft meer dan de helft niet de door de Nibud geadviseerde spaarbuffer van 5.000 euro. Een op de twee Nederlandse huishoudens heeft moeite met rondkomen en een op de tien heeft problematische schulden, dat zijn schulden die ze niet binnen drie jaar terug betaald kunnen krijgen. En dit geldt niet alleen voor huishoudens met een laag inkomen, maar ook voor huishoudens met een modaal of zelfs hoger inkomen’.

https://www.volkskrant.nl/de-gids/waarom-we-van-nature-niet-verstandig-omgaan-met-geld~b4613f84/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=email

Terug naar overzicht