Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vacature projectleider Jongvolwassenen - De vacature is inmiddels ingevuld

Wil jij het verschil maken met arrangementen voor jongvolwassen in een kwetsbare financiële positie? Ben jij de enthousiaste projectleider voor het project Jongvolwassenen waar SUN Nederland  naar op zoek is per 1 april 2023? Reageer dan vooral op deze vacature!
De projectleider krijgt een functie van 32 uur per week, inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring in schaal 9 of 10 CAO Sociaal Werk.

Activiteiten van SUN Nederland en SUN-noodhulpbureaus

Ondanks alle voorzieningen die Nederland rijk is, hebben sommige mensen toch urgente financiële problemen. Deze mensen kunnen via hulp- en dienstverleners noodhulp aanvragen bij een Stichting Urgente Noden (SUN-)noodhulpbureau. Op dit moment zijn er 25 noodhulpbureaus die in ruim 100 gemeenten noodhulp geven aan mensen met urgente noden. De geboden noodhulp is uiteenlopend en verschilt per aanvraag: woninginrichting, voedsel, kleding, medicijnen, een laptop, enz.
SUN Nederland is de ontwikkelorganisatie van SUN-noodhulpbureaus. Wij hebben als ambitie dat noodhulp landelijk dekkend is, omdat deze wat ons betreft niet van toeval mag afhangen. Met een gift of een renteloze lening bieden SUN-noodhulpbureaus perspectief en voorkomen zij veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten. Daarnaast is SUN Nederland innovatief en ontwikkelt relevant aanbod op het gebied van urgente noden.
SUN Nederland kent een rijke traditie die teruggaat tot 1914 en is lid van de vereniging van vermogensfondsen en corporate foundations: de FIN. Klik door voor meer informatie over onze geschiedenis en werkwijze.

Project Jongvolwassenen

Nederland kent helaas veel jongvolwassenen voor wie het leven met armoede, schulden en urgente noden aan de orde van de dag is. Jongvolwassenen die gedurende hun gehele leven, of ergens op hun weg naar volwassenheid, te maken hebben gekregen met armoede, schulden of urgente noden. Bijvoorbeeld omdat hun wieg in een achterstandswijk heeft gestaan, of omdat zij groot zijn gebracht in een omgeving waar weinig sociale en financiële mogelijkheden waren. Ook zijn er jongvolwassenen die zich geconfronteerd zagen met hun eigen (verstandelijke) beperkingen, pech, verdriet, of een onverwachte levenswending, waardoor sommigen ook psychische problemen erbij kregen. Daarnaast zijn er jongvolwassenen die naar eigen zeggen door hun leeftijd en/of hun omstandigheden verkeerde inschattingen of keuzes hebben gemaakt. Hierdoor liepen zij vast in hun leven en hebben zij gedreven door armoede, groepsdruk of wanhoop het ‘verkeerde pad’ gekozen. Daar waar tegemoetkoming via noodhulp perspectief kan bieden, wil SUN Nederland ten behoeve van deze jongvolwassenen speciale arrangementen en samenwerkingsafspraken ontwerpen, zodat noodhulpbureaus en hulp- en dienstverleners deze snel kunnen gebruiken.

Wat ga je als projectleider doen?

Door middel van het in kaart brengen van bestaand aanbod, gesprekken met stakeholders, brainstormen met betrokken partijen, enz. gaat de projectleider in ieder geval een tweetal ‘arrangementen’ tot stand brengen, welke tot in detail nader uitgewerkt moeten worden:
1. Een warm (t)huis:
Onder dit arrangement verstaan we de mogelijkheid tot een gift of een sociale lening voor een jongvolwassene gebaseerd op ons huidige format. Hoe dit er precies uit moet komen te zien, welke partijen er een rol in zouden kunnen spelen, wie dit zou kunnen financieren, welke behoeften de jongvolwassenen zelf hebben, enz. is inhoud die de projectleider verder gaat vormgeven.
2. Persoonlijk ontwikkelbudget (POB)
SUN Nederland wil verder onderzoeken welke rol zij met haar netwerk, kennis en infrastructuur kan spelen bij het komen tot een aanbod van een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) en de inhoudelijke invulling daarvan voor financieel kwetsbare jongvolwassenen.

Plaats binnen de organisatie

De projectleider ressorteert onder de directeur van SUN Nederland. Onze kantoor bevindt zich in Hilversum, maar het werk zal ook gedeeltelijk vanuit huis en door het gehele land worden gedaan. SUN Nederland kent een thuiswerk-, kantoor- en kilometervergoeding (geen leaseauto) en stelt een laptop en telefoon beschikbaar. De projectleider komt in loondienst bij SUN Nederland conform de CAO Sociaal Werk; inschaling in schaal 9 of 10, afhankelijk van leeftijd en werkervaring. De aanstelling is in beginsel voor 1 jaar (2023), met de intentie deze jaarlijks te verlengen en bij voldoende middelen de mogelijkheid om bij SUN Nederland te blijven werken.

Wat zoeken we o.a. in onze toekomstige projectleider Jongvolwassenen?

Een visie op de positie van financieel kwetsbare jongvolwassenen, kennis van complexe multi-problematiek die kan spelen (ook 18-/18+ problematiek).

 • Kennis over de thema’s en de keten rondom armoede, schulden en urgente noden en/of het sociale domein, in het bijzonder de positie van jongvolwassenen daarbinnen.
 • Een relevant netwerk rondom en zicht op instanties en initiatieven die werken met jeugd en jongvolwassenen (in een financieel kwetsbare positie).
 • Een enthousiaste, ondernemende houding, zelfstandig kunnen werken.
 • Gevoel voor humor en een flexibele inslag en zin in de rol van landelijk projectleider.
 • Gevoel voor publiek-private samenwerking en bestuurlijke verhoudingen.
 • In gang zetten, overzicht houden en coördineren van activiteiten op verschillende locaties in diverse fases van ontwikkeling, ervaring als projectleider.
 • Kunnen omgaan met het werken met collega’s op afstand en de bereidheid te reizen binnen Nederland, met de in beginsel de maandagen als vaste kantoordag in Hilversum.
 • Plezier hebben in en nut inzien van het werken met jongeren en jongvolwassenen.
 • Een mate van flexibiliteit waarbij soms gevraagd wordt buiten de scope van je project klussen op te pakken.
 • Hbo of WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van de Nederlandse taal en kunnen werken met Officepakket.
 • Vanwege contact met jongvolwassenen binnen dit project vragen wij ook een VOG-verklaring.

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans op betekenisvol werk, met ruimte voor creativiteit en zingeving, terwijl je grotendeels baas bent over jouw eigen agenda.
 • De kans om met jouw visie, netwerk en kennis op het brede terrein van armoede, schulden en urgente noden daadwerkelijk een concreet verschil te kunnen maken door het tot stand brengen van speciale arrangementen voor jongvolwassenen.
 • Het helpen realiseren van andere concrete doelen van SUN Nederland om op die manier een positieve impact te hebben op het leven van mensen met urgente noden.
 • Werken met een team van enthousiaste, ervaren collega’s en een betrokken bestuur bij een stichting met een prachtige voorgeschiedenis en staat van dienst.
 • Werken in een interessant werkveld, waarin je hulp- en dienstverleners, gemeenten en donateurs verder helpt met het bereiken van hun doelen.
 • Een functie die veel ruimte laat voor zelfstandigheid, creativiteit, het ontwikkelen van jezelf en nieuwe ideeën en de kans biedt om veel van en met elkaar te leren.
 • Prima arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk (inclusief een 13e maand).

Procedure

Lijkt het je gaaf om deze maatschappelijke vernieuwing met ons vorm te geven? Draag jij jongvolwassenen in een financieel kwetsbare positie en het werk van SUN Nederland een warm hart toe? Lijkt het je zinvol om op die manier een positieve impact te hebben op het leven van mensen met urgente noden in Nederland? Stuur dan uiterlijk 17 februari 2023 jouw sollicitatiemail met CV naar info@sunnederland.nl onder vermelding van ‘vacature projectleider Jongvolwassenen’.
SUN Nederland wil zo snel mogelijk van start met de geschikte kandidaat. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat daarom ingepland op 23 en 24 februari 2023 en de tweede ronde op 27 februari 2023 (ochtend). Reserveer deze data dus alvast op voorhand in de agenda om eventueel naar Hilversum af te reizen.

NB Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.