Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vacature projectleider Jongvolwassenen

Wil jij het verschil maken voor jongvolwassen in een kwetsbare financiële positie? Ben jij de enthousiaste projectleider voor het project Jongvolwassenen waar SUN Nederland naar op zoek is per 1 april 2024? Reageer dan vooral op onze vacature!
De projectleider krijgt een functie van 32 uur per week, inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring in schaal 9 of 10 CAO Sociaal Werk.

Activiteiten van SUN Nederland en SUN-noodhulpbureaus

Ondanks alle voorzieningen die Nederland rijk is, hebben sommige mensen toch urgente financiële problemen. Deze mensen kunnen via hulp- en dienstverleners noodhulp aanvragen bij een Stichting Urgente Noden (SUN)-noodhulpbureau, als zij nergens anders meer terecht kunnen. Op dit moment zijn er 28 noodhulpbureaus die in ruim 100 gemeenten noodhulp geven voor bijvoorbeeld woninginrichting, voedsel, kleding, medicijnen, een laptop, enz. SUN Nederland is de ontwikkelorganisatie van SUN-noodhulpbureaus. Wij hebben als ambitie dat noodhulp landelijk dekkend is, omdat deze wat ons betreft niet van toeval mag afhangen. Met een gift of een renteloze lening bieden SUN-noodhulpbureaus perspectief en voorkomen zij veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten. Daarnaast is SUN Nederland een kenniscentrum op het gebied van urgente noden, onze expertise benutten we voor relevante projecten en lobby op dit gebied.

SUN Nederland kent een rijke traditie die teruggaat tot 1914 en is lid van de vereniging van vermogensfondsen en corporate foundations: de FIN. Ga voor meer informatie over onze geschiedenis en werkwijze naar www.sunnederland.nl.

Project Jongvolwassenen

Nederland kent helaas veel jongvolwassenen voor wie het leven met armoede, schulden en urgente noden aan de orde van de dag is. Jongvolwassenen die gedurende hun gehele leven, of ergens op hun weg naar volwassenheid, te maken hebben gekregen met armoede, schulden of urgente noden. Bijvoorbeeld omdat hun wieg in een achterstandswijk heeft gestaan, of omdat zij groot zijn gebracht in een omgeving waar weinig sociale en financiële mogelijkheden waren. Ook zijn er jongvolwassenen die zich geconfronteerd zagen met hun eigen (verstandelijke) beperkingen, pech, verdriet of een onverwachte levenswending, waardoor sommigen ook psychische problemen erbij kregen. Daarnaast zijn er jongvolwassenen die naar eigen zeggen door hun leeftijd en/of hun omstandigheden verkeerde inschattingen of keuzes hebben gemaakt. Hierdoor lopen zij vast in hun leven en hebben zij gedreven door armoede, groepsdruk of wanhoop het ‘verkeerde pad’ gekozen. SUN Nederland wil graag onderzoeken of wij deze doelgroep hernieuwd perspectief kunnen bieden via een specifiek op hen gericht aanbod.

Wat gaat je als projectleider doen?

Door middel van het in kaart brengen van bestaand aanbod, gesprekken met stakeholders, brainstormen met betrokken partijen, jongvolwassenen, enz. gaat de projectleider in ieder geval op twee onderdelen een aanbod uitwerken:
1. Een warm (t)huis:
Hieronder verstaan we de mogelijkheid tot een gift of een sociale lening voor een jongvolwassene gebaseerd op ons huidige format. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jongeren die uitstromen uit jeugdzorg omdat ze 18 worden of alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Hoe dit er precies uit moet komen te zien, welke partijen er een rol in zouden kunnen spelen, wie dit zou kunnen financieren, welke behoeften de jongvolwassenen zelf hebben, enz. is inhoud die de projectleider verder gaat vormgeven.
2. Persoonlijk ontwikkelbudget
SUN Nederland wil verder onderzoeken welke rol zij met haar netwerk, kennis en infrastructuur kan spelen bij het komen tot een aanbod van een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) en de inhoudelijke invulling daarvan voor financieel kwetsbare jongvolwassenen.

Plaats binnen de organisatie

De projectleider valt direct onder de directeur van SUN Nederland. Ons kantoor bevindt zich in Hilversum. De projectleider zal op kantoor werken, maar ook vanuit huis en/of het gehele land.
SUN Nederland kent een thuiswerk-, en reiskostenvergoeding (geen leaseauto) en stelt een laptop en telefoon beschikbaar. De projectleider komt in loondienst bij SUN Nederland conform de CAO Sociaal Werk; inschaling in schaal 9 of 10, afhankelijk van leeftijd en werkervaring. De aanstelling is in beginsel voor 32 uur per week voor de duur van één jaar, met de intentie deze jaarlijks te verlengen en bij voldoende middelen de mogelijkheid om bij SUN Nederland te blijven werken.

Wat zoeken we o.a. in onze toekomstige projectleider Jongvolwassenen?

 • Een visie op de positie van financieel kwetsbare jongvolwassenen en kennis van complexe multi-problematiek die kan spelen (ook 18-/18+ problematiek).
 • Kennis over de thema’s en de keten rondom armoede, schulden en urgente noden en/of het sociale domein, in het bijzonder de positie van jongvolwassenen daarbinnen.
 • Een relevant netwerk rondom en zicht op instanties en initiatieven die werken met jeugd en jongvolwassenen (in een financieel kwetsbare positie).
 • Gevoel voor publiek-private samenwerking en bestuurlijke verhoudingen.
 • Ruime ervaring als projectleider, bij voorkeur op landelijk niveau, met daarbij een enthousiaste, ondernemende houding.
 • In staat zijn zelfstandig te kunnen werken.
 • Gevoel voor humor, een flexibele inslag en zin in de rol van projectleider.
 • In gang zetten, overzicht houden en coördineren van activiteiten op verschillende locaties in diverse fases van ontwikkeling.
 • Kunnen omgaan met het werken met collega’s op afstand
 • Bereid en in staat zijn te reizen binnen Nederland, incidenteel ook buiten kantoortijden, met in beginsel de maandagen als vaste kantoordag in Hilversum.
 • Plezier hebben in en nut inzien van het werken met jongeren en jongvolwassenen.
 • Een mate van flexibiliteit waarbij soms gevraagd wordt buiten de scope van je project klussen op te pakken.
 • Hbo of WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van de Nederlandse taal en kunnen werken met Officepakket.
 • Vanwege contact met jongvolwassenen binnen dit project vragen wij ook een VOG-verklaring.

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans op betekenisvol werk, met ruimte voor creativiteit en zingeving, terwijl je grotendeels baas bent over jouw eigen agenda.
 • De kans om met jouw visie, netwerk en kennis op het brede terrein van armoede, schulden en urgente noden daadwerkelijk een concreet verschil te kunnen maken voor jongvolwassenen.
 • Het helpen realiseren van andere concrete doelen van SUN Nederland om op die manier een positieve impact te hebben op het leven van mensen met urgente noden.
 • Werken met een team van enthousiaste, ervaren collega’s en een betrokken bestuur bij een stichting met een prachtige voorgeschiedenis en staat van dienst.
 • Werken in een interessant werkveld, waarin je hulp- en dienstverleners, gemeenten en donateurs verder helpt met het bereiken van hun doelen.
 • Een functie die veel ruimte laat voor zelfstandigheid, creativiteit, het ontwikkelen van jezelf en nieuwe ideeën en de kans biedt om veel van en met elkaar te leren.
 • Prima arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk (inclusief een 13e maand).

Procedure

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden?
Stuur dan jouw sollicitatiemail met CV uiterlijk op maandag 12 februari 2024 naar info@sunnederland.nl onder vermelding van ‘vacature projectleider Jongvolwassenen’.

SUN Nederland wil zo snel mogelijk van start met de geschikte kandidaat. De eerste ronde sollicitatiegesprekken wordt daarom ingepland op 20 en 21 februari 2024 en de tweede ronde gesprekken op 26 en 27 februari 2024. Reserveer deze data dus alvast op voorhand in de agenda om naar Hilversum af te reizen.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie?
Neem dan contact op met: projecteider Madelyn Horstink (06 – 599 469 65).
Heb je vragen over de procedure?
Neem dan contact op met directeur Nathalie Boerebach (06 – 513 879 89).

We zien uit naar jouw reactie!

NB Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.