Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Uitreiking Penningen van Verdienste RDO

Voor hun bijdragen aan het ontwikkelen van zowel Stichting Urgente Noden Nederland als het oprichten van plaatselijke SUN-noodhulpbureaus, ontvingen Elisabeth Beelaerts en Andries de Jong deze zomer de penning van verdienste van de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht (RDO). De Penning van Verdienste is een onderscheiding die door dit charitatieve vermogensfonds wordt uitgereikt aan een persoon die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt heeft voor één van de doelen van de RDO.

In 2012 sloegen vanuit de filantropie Fonds Bijzondere Noden Amsterdam (FBNA), de Gravin van Bylandtstichting in Den Haag, het Fonds DBL in Rotterdam, de RDO in Utrecht en het Nationaal Fonds Bijzondere Noden de handen ineen en werd Stichting Urgente Noden Nederland opgericht. Als doelstelling werd het bereiken van mensen met urgente noden geformuleerd, waarbij noodhulp niet van toeval mag afhangen. SUN Nederland wilde nieuwe noodhulpbureaus ontwikkelen die ‘betrouwbaar, onafhankelijk en snel’ te werk zouden gaan. Anno 2023 zijn er 27 noodhulpbureaus in ruim 100 gemeenten. Ook zijn er binnenkort weer nieuwe noodhulpbureaus met het SUN-format te verwachten in bijvoorbeeld Zutphen en Midden-Limburg. Zonder de vasthoudendheid, betrokkenheid en werkkracht van Elisabeth Beelaerts en Andries de Jong zou deze gestage groei niet zijn bereikt.

Elisabeth Beelaerts

Elisabeth Beelaerts was jarenlang directeur-bestuurder van de Bylandtstichting en voor de maximale zittingstermijn bestuurslid van SUN Nederland. Deze zomer namen wij afscheid van haar als bestuurslid.

Andries de Jong

Andries de Jong was voorzitter van FBNA en mede initiatiefnemer tot het oprichten van SUN Nederland. Hij werd directeur van SUN Nederland, totdat hij het stokje in 2017 heeft overgegeven aan Nathalie Boerebach.

SUN Nederland feliciteert Elisabeth en Andries (beiden op de foto) met deze eervolle onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor noodhulp en voor SUN Nederland.