Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

SUNN in het land

SUN Nederland wil dat noodhulp niet van toeval afhankelijk is en streeft daarom naar een landelijk dekkend netwerk van SUN-noodhulpbureaus. Een SUN-noodhulpbureau is een publiek-privaat format waarbij gemeente(n), donateurs en hulp- en dienstverleners samenwerken om ervoor te zorgen dat niemand meer tussen wal en schip hoeft te vallen.

Op dit moment zijn we in verschillende gemeenten actief om het netwerk van SUN-noodhulpbureaus verder uit te breiden:

Oprichtingsfase
In de gemeenten Nissewaard en Maasluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS-gemeenten) is de Voorbereidingsfase om SUN op te kunnen richten zo goed als afgerond. Voor zowel SUN Nissewaard i.o. als SUN MVS i.o. is een beoogd bestuur geworven en zijn we bezig met het werven van een bureaucoördinator. Beide SUNs gaan zeer binnenkort van start.

Draagvlakonderzoek
In de gemeenten Noordwijk, Tiel en Zuidplas (Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht) loopt een draagvlakonderzoek naar nut, noodzaak en wenselijkheid van de komst van een SUN-noodhulpbureau. Najaar 2020 zullen deze drie gemeenten elk een rapportage van ons draagvlakonderzoek ontvangen op basis waarvan zij kunnen gaan besluiten of zij financieel en inhoudelijk willen gaan bijdragen aan de werkkosten en de komst van een toekomstige SUN.

Heeft u interesse om bij te dragen aan een van bovenstaande trajecten of om zelf in uw gemeente een SUN te starten? Laat het ons vooral weten!