Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

SUN Zutphen opgericht

Maandag 18 december 2023 vond in het gemeentehuis van Zutphen de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Stichting Urgente Noden Zutphen, kortweg SUN Zutphen.

SUN Zutphen voorziet in giften aan mensen met urgente noden als zij nergens anders meer terecht kunnen en geeft deze ondersteuning aan inwoners van Zutphen en Warnsveld.

Samenwerking

Tijdens de bijeenkomst op 18 december is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de wethouder van de gemeente en het bestuur van SUN Zutphen. Wethouder Eva Boswinkel gaf uitleg over hoe het aanbod van SUN Zutphen aansluit op het gemeentelijke armoedebeleid. Ook presenteerden de bestuursleden van SUN Zutphen zich, onder wie de voorzitter, Martijn Traas, secretaris Ylva Schutte en penningmeester, Harrij Hissink.

Snelle ondersteuning

Eva Boswinkel wethouder armoedebestrijding: “Met deze samenwerking bieden we mensen makkelijk bereikbare en vooral snelle ondersteuning. Noodhulp die het verschil kan maken. SUN Zutphen is daarmee een belangrijke samenwerkingspartner voor de gemeente. Ook al omdat via SUN mensen in beeld komen die nog geen hulpverlening krijgen, maar dat wel broodnodig hebben. Samen met SUN Zutphen werken we op die manier aan betere bestaanszekerheid voor meer mensen. Helaas hoort noodhulp daar nog bij.”

Meer mensen bereiken

Martijn Traas voorzitter SUN Zutphen: “Door de werkwijze van SUN kunnen we snel, doelgericht en met de juiste ondersteuning reageren op ondersteuningsvragen. Dankzij ons in Zutphen groeiende netwerk, komen meer mensen in beeld die tussen de wal en het schip dreigen te vallen. Mensen in nood die net niet passen in de standaard regelingen voor hulp. Zij kunnen nu bij ons terecht. En wij ondersteunen binnen 24 uur. Dat is wat mensen nodig hebben!”