Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

SUN Midden-Limburg gaat van start!

Op 3 juni 2024 vindt in het gemeentehuis van Maasgouw in Maasbracht om 13.30 uur de operationele startbijeenkomst plaats van de ‘Stichting Urgente Noden (SUN) Midden-Limburg’.

Aan mensen met urgente financiële nood die tussen wal en schip dreigen te vallen, omdat zij nergens anders meer terecht kunnen, biedt SUN Midden-Limburg noodhulp. Als andere loketten gesloten blijven, kunnen hulp- en dienstverleners een aanvraag doen voor hun cliënten met financiële problemen. Dat kan binnenkort door een aanvraagformulier in te vullen op de website www.sunmidden-limburg.nl. De stichting ondersteunt inwoners met een financiële bijdrage in de vorm van een gift of renteloze lening.

Van huishoudelijke apparatuur tot huur of borg

Giften of een lening worden bijvoorbeeld verstrekt voor de aanschaf van huishoudelijke apparatuur, kleding, een computer, medische kosten of voor de eerste maand huur of borg. SUN Midden-Limburg geeft deze ondersteuning aan mensen die wonen in de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal en Nederweert.

Oprichtingsbijeenkomst

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst zal o.a. worden toegelicht hoe het aanbod van SUN Midden-Limburg aansluit op het gemeentelijke armoedebeleid. Het bestuur van SUN Midden-Limburg bestaat bij de start uit vijf personen die hun inzet als vrijwilliger belangeloos zullen verrichten.

Landelijk netwerk

In Nederland zijn 32 noodhulpbureaus in ruim 100 gemeenten actief. Deze noodhulpbureaus kunnen rekenen op ondersteuning vanuit SUN Nederland. De Stichting is een samenwerkingsverband van hulp- en dienstverlenersorganisaties, particuliere donateurs en gemeenten. Zo nodig kan binnen 24 uur financiële noodhulp worden geboden.