Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

STAP-budget: subsidie voor opleiding

Tip voor noodhulpbureaus en hulp-/dienstverleners

Ook dit jaar heeft de Rijksoverheid weer een budget gereserveerd voor werknemers of werkzoekenden die een opleiding willen volgen om zich verder te ontwikkelen of die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten: het STAP-budget. Het gaat om een tegemoetkoming in de kosten van maximaal 1.000 euro. Iedere twee maanden start er een aanvraagronde. Maar wie het eerst komt, het eerst maalt.

Aanvraag in 3 stappen

Op de site STAP-budget.nl staan de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen. Het aanvragen van het budget gaat in drie stappen. Stap 1 is het kiezen van de juiste opleiding. Op de site STAP-budget.nl kan je op vele manieren zoeken naar een passende STAP-opleiding. Na inschrijving volgt als stap 2 een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kan iemand daarna als derde stap het STAP-budget aanvragen bij UWV via het STAP-portaal.

160 miljoen euro beschikbaar in 2022

In 2022 is er voor deze subsidieregeling 160 miljoen euro beschikbaar dat wordt verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken. Daarvan kunnen ongeveer 250.000 mensen een opleiding volgen met een STAP-budget.