Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Sociaal Leenfonds: Twente

Kleine lening SUN Twente heeft grote impact: “Geen stress als de deurbel gaat”

Stichting Urgente Noden (SUN) Twente verstrekte vorig jaar de eerste leningen uit haar sociaal leenfonds. Een mijlpaal voor de stichting die nu vier jaar aan de weg timmert in de regio.

Met deze renteloze lening kunnen openstaande rekeningen worden betaald, die in de praktijk veel stress veroorzaken. “Mensen hebben daarna nog maar te maken met één schuldeiser en dat zijn wij”, zegt voorzitter Peter van Kesteren. “Dat zorgt voor rust en een overzichtelijke situatie.”

Geldproblemen en schulden kunnen psychische klachten, zoals stress, slaap- en piekerproblemen veroorzaken of gevoelens van schaamte, boosheid of eenzaamheid oproepen. Het sociaal leenfonds van SUN Twente is speciaal voor mensen met een relatief kleine schuld tot 1.750 euro (gezinnen tot 2.500 euro).

“Met zo’n sociale lening voorkomen we dat mensen dieper in de schulden raken. Nadat ze hun rekeningen hebben betaald, hebben ze geen stress meer als de deurbel gaat uit angst dat er een deurwaarder staat”, legt Van Kesteren uit. Sinds vorig jaar zijn zeven van dit soort leningen verstrekt, daarmee is een bedrag van bijna 11.000 euro gemoeid.

(Foto: Getty Images)

Lees verder rtv Oost 28 maart 2021