Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

‘Noodhulp, nauwere banden, meer effect?’

Presentatie onderzoek urgente noden bij leden van migrantenkerken en moslimorganisaties

Op 12 mei presenteren we de tussentijdse uitkomsten van het verkennende onderzoek “Noodhulp, nauwere banden, meer effect?”. Met dit onderzoek willen wij achterhalen op welke manier financiële noodhulp voor christelijke migranten en mensen met een islamitische achtergrond nu georganiseerd is. We verkennen daarbij hoe noodhulpbureaus, migrantenkerken en islamitische organisaties nu samenwerken op het gebied van urgente noden, armoede en schulden.

Onderzoeksopzet

Noodhulpbureaus ontvangen geregeld aanvragen voor mensen met urgente noden die een islamitische achtergrond en/of een migrantenachtergrond hebben.
Samen met Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) onderzoeken wij wat de heersende beelden en actuele ontwikkelingen zijn op het gebied van urgente noden, armoede en schulden bij (leden van) christelijke migrantenkerken en islamitische organisaties. Naast literatuurstudie zijn er interviews met zowel medewerkers van noodhulpbureaus, als leden van migrantenkerken en islamitische organisaties afgenomen. Ook hebben er groepsgesprekken plaatsgevonden.
Dit alles om antwoord te kunnen geven op de vraag: “noodhulp, sorteren nauwere banden meer effect?”.

Samenwerking en/of projecten

Naast een breder bereik en meer effect door samenwerking, willen wij ook verkennen welk type projecten gericht op urgente noden en preventie onder moslims en migranten met een christelijke achtergrond zinvol zouden zijn om vanuit de noodhulpbureaus en SUN Nederland te ondersteunen of te starten.

Interesse?

De tussentijdse uitkomsten van dit onderzoek zullen wij op donderdagmiddag 12 mei 2022 presenteren. Bent u geïnteresseerd in de bijeenkomst? Meld u dan aan door een mail te sturen naar: info@sunnederland.nl. Wij sturen u een link waarmee u de bijeenkomst digitaal kunt bijwonen.