Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Noodhulp in beeld: Zwolle

Aan het woord is Johan Groothedde, Bureauhoofd bij Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving. “Geldgebrek kan ontstaan door een laag inkomen, maar ook door een hoger inkomen in combinatie met schulden of hoge ziektekosten, zoals in het geval van meneer Vink:”

Het verhaal van meneer Vink

Meneer Vink bevindt zich momenteel in het ziekenhuis in verband met keel- en slokdarmkanker. Hij heeft daarvoor sondevoeding nodig. Meneer Vink heeft op dit moment thuis echter  geen warm water omdat zijn boiler kapot is. Dus zolang dat niet in orde is gemaakt, kan meneer Vink niet terug naar huis. Warm water is essentieel voor het schoonmaken van de sonde, maar ook voor de persoonlijke verzorging. Het bedrag van de reparatie is nog onbekend, omdat er eerst een monteur langs moet komen om daarna een offerte op te stellen. De monteur kan echter pas langs komen als er garantie is dat deze betaald gaat worden.

Gift

Stichting Noodfonds Zwolle stond garant voor deze betaling. 420 euro voor de reparatie van een duurzaam gebruiksgoed. Een relatief klein bedrag voor het Noodfonds maar onbetaalbaar voor meneer Vink: op een menswaardige manier kunnen terugkeren naar huis met de noodzakelijke voorzieningen voor zijn ziekte.

De in dit bericht gebruikte naam is fictief.