Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nieuw rapport SZW over knellende schuldenwetgeving

Nieuw rapport over knellende schuldenwetgeving gepubliceerd

In opdracht van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben externe onderzoekers onderzoek gedaan naar de juridische kant van schulden. Op dinsdag 3 juli 2018 heeft de commissie het rapport, ‘Knellende schuldenwetgeving’ in de procedurevergadering besproken. De leden van de commissie zullen de bevindingen van het rapport betrekken bij de komende debatten en overleggen op het terrein van de schuldenproblematiek.

Het rapport is een volgende stap in het verbeteren van de kennispositie van de commissie voor SZW over de schuldenproblematiek. Het onderwerp is een van de thema’s in het jaarplan van de commissie voor  2018. De veranderende arbeidsmarkt is het tweede thema waarop de commissie zich het komende jaar inhoudelijk verder wil verdiepen.

Binnen het thema schuldenproblematiek kijkt de commissie naar manieren om te voorkomen dat mensen in de schulden terechtkomen en naar wat verschillende organisaties binnen de rijksoverheid en gemeenten hiervoor meer kunnen doen dan nu. Daarnaast gaat de commissie op zoek naar lessen uit andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Download hier het rapport:
https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/2018_inventarisatie_schuldenwetgeving_def_0.pdf

Terug naar overzicht