Geboren en getogen in het mooie Oosten van het land verhuist Marjan Volkerink voor haar studie Medische Sociologie naar de gemeente Groningen en daarna vanwege haar stage in de Tweede Kamer naar Den Haag. Hier woont zij nog steeds, samen met haar partner. Inmiddels is Marjan 49 jaar en als kwartiermaker voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland in dienst bij SUN Nederland.
Marjan heeft met name werkervaring opgedaan binnen de overheid, van ministeries tot gemeente. Daarnaast is zij werkzaam geweest bij diverse stichtingen en (commerciële) adviesorganisaties. Ze heeft zich vooral bezig gehouden met vraagstukken op het snijvlak van organisatieadvies, innovaties en maatschappij. Deze politiek-bestuurlijke werkervaring komt haar in de functie van kwartiermaker goed van pas in het dynamische speelveld rondom gemeenten, maatschappelijke organisaties en donateurs.
Marjan woont tussen het centrum van Den Haag en het strand. Enerzijds heeft ze alle culturele voorzieningen om de hoek en anderzijds kan ze lekker uitwaaien aan zee. Cultureel gezien is moderne dans haar favoriet. Verder maakt ze graag lange wandelingen. “Het Pieterpad, Marskramerpad, Hollandse Kustpad en het IJsselpad staan al op de ‘we did it’ lijst. Het Trekvogelpad is de eerstvolgende op de ’to do’ lijst.” Met haar partner is zij ook coöperant van de Haagse Stadswijngaard en daarnaast houdt ze zich bezig met verbindingen in de wijk/stad rondom sociale en circulaire initiatieven en productontwikkeling. “Mijn hart ligt bij ontwikkelingssamenwerking en sociale vraagstukken. Vandaar ook mijn inzet voor SUN Nederland. Ik kan slecht tegen onnodige armoedeval. Graag draag ik mijn steentje bij om dit te voorkomen.” Vroeger lag haar focus op het vrijwilligerswerk in het buitenland. Maar ze is van mening dat er ook genoeg maatschappelijke ontwikkelingsvraagstukken en uitdagingen hier in Nederland liggen.
“Mijn streven is om de kaart van Nederland op de website van SUN Nederland in Zeeland en Zuid-Holland rood te kleuren. Dat zou immers betekenen dat in die provincies iedere bewoner die met urgente noden te maken krijgt een beroep kan doen op een SUN-noodhulpbureau.” Zo heeft Marjan al een draagvlakonderzoek afgerond in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen en is ze in gesprek met gemeenten in Zeeland en op Goeree-Overflakkee.