Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Landelijk dekkend netwerk dichterbij door inzet Tandemteams

Op 1 februari 2022 zijn bij SUN Nederland vier Tandemteams gestart. Deze teams gaan zich vooral inzetten om het aantal gemeenten met een noodhulpbureau uit te breiden. Elk Tandemteam bestaat uit een SUNN-kwartiermaker en een ervaringswerker van de organisatie Sterk uit Armoede.

Uitbreiding, goede voorbeelden en bijdrage VU-onderzoek

De Tandemteams zullen eerst bij bestaande noodhulpbureaus in kaart brengen of zij willen opschalen door hun werkgebied uit te breiden. Daarnaast zullen zij zich bezighouden met het oprichten van nieuwe noodhulpbureaus.
Ook verzamelen de Tandemteams goede voorbeelden van bestaande initiatieven gericht op het tegengaan van urgente noden, armoede en schulden. Voorbeelden die later verwerkt worden in een aantrekkelijke ‘Menukaart’. Met hun ervaring leveren zij bovendien een bijdrage aan onderzoek dat SUN Nederland door de Vrije Universiteit Amsterdam laat doen naar de impact van giften en sociale leningen.

Regionale indeling

De Tandemteams zijn over vier regio’s verdeeld:

Regio 1: Limburg en Brabant;
Regio 2: Zeeland en Zuid-Holland;
Regio 3: Noord-Holland, Flevoland en Utrecht
Regio 4: Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland (Deze twee laatste provincies worden al bijna volledig door noodhulpbureaus bediend).

Inwerkperiode

Op dit moment doorlopen de tandemteams een intensief inwerkprogramma. Hierin leren zij niet alleen elkaar, maar ook de wereld van SUN Nederland en de bestaande noodhulpbureaus beter kennen. Op de foto staan enkele nieuwe medewerkers. De Tandemteams presenteren zich in de komende nieuwsbrieven.

Heeft u interesse om samen te werken met een Tandemteam in uw regio? Laat het ons vooral weten via info@sunnederland.nl en we nemen contact op.