Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hannie van Baren stelt zich voor

Zij werkt sinds 1 december 2021 als projectleider bij SUN Nederland.

Van origine ben ik Neerlandica en Theaterwetenschapper. Na een aantal jaren in de film- en televisiewereld gewerkt te hebben wilde ik graag iets doen wat ik maatschappelijk relevanter vond en waar ik echt warm van werd. Zo kwam ik terecht in het welzijnswerk en het sociaal domein. Een hele overgang, maar ik voelde me er meteen thuis.

Van film- en televisiewereld naar welzijnswerk en het sociaal domein

Ik heb verschillende functies gehad zoals professional, projectleider en directeur. Ik draag er graag aan bij door te bouwen aan een menselijke en solidaire samenleving. En dan met name voor (en met) mensen die minder gehoord/gezien worden, die kwetsbaarder zijn of die het simpelweg niet goed redden in het dagelijks leven.

Financiële krapte, armoede en schuldenproblematiek is daarbij een groter thema dan menigeen denkt, is mijn ervaring. Structurele zaken rond bestaanszekerheid zijn belangrijk, maar dat is noodhulp ook.

SUN Nieuwegein, SUN Lekstroom en SUN Krimpenerwaard

Mijn eerste ervaring met een SUN Noodhulpbureau was 12 jaar geleden toen ik, vanuit mijn functie in welzijnswerk, betrokken was bij de oprichting van SUN Nieuwegein en in het bestuur ervan zitting had. Na andere werkzaamheden in het sociaal domein heb ik de afgelopen 2 jaar de coördinatie gedaan van SUN Lekstroom en SUN Krimpenerwaard.

Uitrol noodhulpbureaus

En nu bij SUN Nederland als projectleider aan de slag. Allereerst ga ik mij bezighouden met de verdere uitrol van SUN noodhulpbureaus in Nederland. Een groot project waarvoor Aanjagers en ervaringswerkers aangetrokken worden. Zin in! Andere projecten waar ik me mee bezig ga houden komen in volgende nieuwsbrieven ongetwijfeld nog aan de orde.