Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Fijne Feestdagen en een uitermate goed, gezond en gelukkig 2021!

Het afgelopen jaar was bijzonder en in veel opzichten uniek en aangrijpend, het coronavirus hield ons allemaal op een zeer negatieve manier in de greep. De gezondheidscrisis werd algauw ook een economische crisis die mensen hard heeft geraakt.

Mijn gedachten zijn ronde deze decemberdagen bij de mensen die intens verdrietig zijn omdat zij het afgelopen jaar een dierbare hebben verloren, de mensen die zelf ziek zijn geworden en daar nog dagelijks de negatieve gevolgen van ondervinden en de mensen die zich het afgelopen jaar door gebrek aan sociale interactie heel eenzaam hebben gevoeld. Ook sta ik rond deze Feestdagen stil bij de mensen die teveel en te hard moesten werken in de zorg- en hulpverlening vanwege het coronavirus en de mensen die juist het tegenovergestelde meemaakten doordat zij hun baan geheel of gedeeltelijke verloren of hun situatie nog verder zagen verslechteren, waardoor zij met armoede, schulden en urgente noden te maken kregen.

Voor die laatste categorie mensen zijn er in Nederland in ruim 100 gemeenten noodhulpbureaus actief waar zij terecht kunnen voor ondersteuning. Bij het beoordelen van de aanvragen bieden zij vanwege de coronacrisis vaak nog net wat meer flexibiliteit om in deze moeilijke tijden ondersteuning te kunnen bieden aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. SUNN streeft naar een landelijke dekking van deze noodhulp omdat wij vinden dat deze niet van toeval mag afhangen. We zijn dan ook erg blij met het feit dat er weer drie nieuwe noodhulpbureaus bij zijn gekomen: SUN Weert startte in het voorjaar als eerste noodhulpbureau in de provincie Limburg en binnenkort zijn ook SUN Nissewaard en SUN Waterweg actief.
Gelukkig zijn er over 2020 nog meer positieve, mooie en relevante ontwikkelingen te melden: SUNN deed een draagvlakonderzoek in de gemeenten Zuidplas, Noordwijk en Tiel. Dankzij SUNN konden er drie noodhulpbureaus starten met een Sociaal Leenfonds -waar mensen met urgente noden een renteloze lening kunnen afsluiten- en ontvingen diverse SUN-noodhulpbureaus extra funding vanwege de coronacrisis. De eerste stappen zijn gezet om met de noodhulpbureaus tot een gezamenlijk Datadashboard te komen, we lanceerden een SUNN-Nieuwsbrief, en zo kan ik nog even doorgaan. Al deze successen hadden we zeker niet kunnen bereiken zonder uw energie, inzet en steun, daar wil ik u via deze weg hartelijk voor bedanken.

Ik wens u fijne Feestdagen en een uitermate goed, gezond en gelukkig 2021. Laten we hopen dat we het coronavirus er snel onder krijgen met zijn allen en met elkaar nog meer mooie en zinvolle zaken kunnen realiseren voor mensen met urgente noden in Nederland!

Nathalie Boerebach – directeur SUN Nederland