Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ben jij of ken jij de nieuwe projectmedewerker die wij zoeken?  De vacature is inmiddels ingevuld

Ter ondersteuning van onze vier kwartiermakers in het land zoekt SUN Nederland vanaf 1 februari 2023 (of zo snel als mogelijk) een:

projectmedewerker voor 28-36 uur per week

Cao Sociaal Werk schaal 7/8, standplaats: ons kantoor in Hilversum / thuis.

SUN Nederland en de SUN-noodhulpbureaus

Stichting Urgente Noden Nederland (SUN Nederland) heeft als ambitie dat financiële en materiële noodhulp landelijk dekkend is. Dit omdat noodhulp wat SUN Nederland betreft niet van toeval mag afhangen. Op dit moment zijn er 26 noodhulpbureaus die in circa 100 gemeenten noodhulp geven aan mensen die financiële problemen hebben en daardoor urgente noden ervaren. Onze vier kwartiermakers zorgen er in de verschillende provincies voor dat de dekking door het aantal noodhulpbureaus in Nederland stijgt.

Met een gift of een renteloze lening voorkomen SUN-noodhulpbureaus veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten. Daarnaast verbeteren zij de kwaliteit van leven, omdat de gift werkt als vangnet of springplank voor personen met urgente noden. SUN Nederland kent een rijke traditie die terug gaat tot 1914 en is lid van de vereniging van vermogensfondsen: de FIN.

Wil je meer informatie over SUN Nederland en voorbeelden van ons werk, kijk dan op de website www.sunnederland.nl.

Ter ondersteuning van onze vier kwartiermakers zoekt SUN Nederland vanaf 1 februari 2023 (of zo snel als mogelijk) een projectmedewerker.
Taken en verantwoordelijkheden:

 • Vier kwartiermakers ondersteunen met organisatorische en administratieve werkzaamheden;
 • Agenderen, voorbereiden en notuleren van besprekingen en vergaderingen van het Projectteam (directeur en vier kwartiermakers);
 • Bijwonen van andere overleggen en het oppakken van daar geformuleerde actiepunten;
 • Faciliteren en (mee)organiseren van events, (online) workshops, bijeenkomsten en acties;
 • Organiseren, structureren en optimaliseren van bij het project behorende administratieve en informatieve procedures en werkprocessen;
 • Overzicht houden op de tijdsplanningen, werkzaamheden en afspraken van de kwartiermakers;
 • Het doen van deskresearch en voorbereidingen voor draagvlakonderzoeken;
 • Het bijdragen aan de algemene doelstelling van SUN Nederland en het desgevraagd inzetten voor andere activiteiten van de stichting.

Plaats binnen de organisatie

De projectmedewerker ondersteunt de vier SUNN-kwartiermakers die in het land actief zijn. Zij zijn elk in een aantal provincies verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe noodhulpbureaus. Onder meer vanwege de vele gesprekken, contacten, bijeenkomsten hebben zij vanaf 2023 behoefte aan een projectmedewerker die hen hierbij ondersteunt.
Als projectmedewerker ondersteun je de vier kwartiermakers met hun werk in het land vanuit het kantoor in Hilversum en/of vanuit huis, ook spring je op landelijk niveau de inhoudelijk projectleider bij als de situatie erom vraagt. Alle medewerkers van SUN Nederland ressorteren onder de directeur, wel is er een kwartiermaker aangewezen die als eerste contactpersoon zal fungeren.

Hier herken jij jezelf in:

Werken bij SUN Nederland betekent werken in een groeiende organisatie. Je kunt ertegen dat je niet terecht komt in een gespreid bedje en vindt het leuk dat je soms dingen moet uitzoeken of op poten moet zetten. Je bent een ondernemende persoonlijkheid met een positieve inslag en de nodige dosis relativeringsvermogen en humor. Je vindt het inspirerend om bij te dragen aan een betere infrastructuur voor mensen met urgente noden op landelijk niveau. Je bent in staat en ertoe bereid om af te reizen naar ons kantoor in Hilversum, maar kunt ook vanuit huis of elders op locatie werken als de situatie erom vraagt. Je houdt het overzicht en regelt wat er te regelen valt, je bent accuraat en doeltreffend. Je bent een verbinder met goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen met collega’s in een klein team. Je hebt organisatietalent en overziet processen. Wanneer nodig kun je de juiste prioriteiten stellen.

Wat wij vragen:

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Ervaring en soepel omgaan met Microsoft Office 365, Outlook, Word, Excel, PowerPoint; in staat om interne ICT-toepassingen eigen te maken.
 • Ruime ervaring in het werken met CRM-systemen. Ervaring met Salesforce is een pre.
 • Bereidheid om incidenteel buiten kantoortijden te werken.
 • Aantoonbaar relevante werkervaring en/of een netwerk in het sociale domein als projectmedewerker is een pre.
 • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit.

Wat we bieden:

 • De kans om je in te zetten voor een groeiende organisatie en echt hét verschil te maken met jouw kwaliteiten.
 • De kans om je in te zetten voor een zeer actueel en maatschappelijk relevant onderwerp.
 • Een leuk en dynamisch team, waar ruimte is voor wie jij bent.
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en eigen initiatief.
 • Mogelijkheid tot hybride werken.
 • Een actief netwerk en mooie contacten binnen en buiten SUN Nederland.
 • Een aanstelling in eerste instantie voor de periode van 12 maanden.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 7/8 afhankelijk van leeftijd en werkervaring.
 • Uitstekende pensioenregeling en vergoedingen conform CAO Sociaal Werk (zoals reiskosten, eindejaarsuitkering, vakantiegeld, individueel keuzebudget), Thuiswerkvergoeding.
 • Een laptop en telefoon via SUN Nederland.

Procedure

SUN Nederland wil zo snel mogelijk van start, bij voorkeur al per 1 februari 2023.
Je kunt reageren tot 15 januari 2022.
De eerste sollicitatiegesprekken staan ingepland op maandag 23 januari 2023 en eventuele tweede gesprekken staan gepland op vrijdag 27 januari 2023.

Reserveer deze data dus alvast in de agenda!

We streven bij SUN Nederland naar een divers samengesteld team, om die reden geven wij bij gelijke geschiktheid mannen en sollicitanten met eigen ervaring op het gebied van armoede, schulden en urgente noden de voorkeur.
Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met alles reacties.

Geïnteresseerden wordt gevraagd een motivatiebrief en CV te sturen naar SUN Nederland via

info@sunnederland.nl onder vermelding van “projectmedewerker”.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature dan kun je contact opnemen met Chantal van Bokhoven, c.vanbokhoven@sunnederland, 06-59999221
Voor algemene informatie over SUN Nederland kun je terecht bij Nathalie Boerebach, n.boerebach@sunnederland.nl, 06-51387989

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.