Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

SUNN-bijeenkomsten Breed Maatschappelijk Overleg

SUN Nederland organiseerde de afgelopen periode 5 bijeenkomsten onder de noemer Breed Maatschappelijk Overleg (BMO). Hieronder treft u alle verslagen van deze bijeenkomsten.

Het SUNN-vierluik “Hoe doen we het eigenlijk?!” bestond uit vier bijeenkomsten waar we reflecteerden op armoede, schulden en urgente noden met partijen waar SUN-noodhulpbureaus lokaal mee samenwerken en waarmee SUN Nederland op landelijk niveau samenwerkt. Lees hieronder wat er gezegd is, welke projecten als “Parels” geïdentificeerd zijn en welke (nieuwe) oplossingen en activiteiten voor gesteld worden op het gebied van armoede, schulden en urgente noden, beschouwd vanuit de hoek van:

  1. Religieuze en levensbeschouwelijke organisaties
  2. Dienst- en hulpverleners en ervaringsdeskundigen
  3. Vermogensfondsen
  4. Gemeenten

Bij alle bijeenkomsten waren SUNN-bestuursleden en ook vertegenwoordigers van een aantal SUN-noodhulpbureaus vertegenwoordigd. In totaal waren er ruim 100 deelnemers.

Op 21 maart 2019 vond een landelijke bijeenkomst plaats op Landgoed Noorderheide onder de noemer “Een nieuwe lente een nieuw geluid?!”, waarbij representanten uit alle vier de groepen samen kwamen om:

  1. de bouwstenen uit de voorgaande verslagen nader te bespreken en te kijken of hier een landelijke agenda voor SUNN en andere partijen uit zou kunnen voort vloeien en
  2. nader te bezien op welke manier we in gezamenlijkheid met andere organisaties tot relevante, vernieuwende landelijke activiteiten op het terrein van armoede, schulden en urgente noden zouden kunnen komen.

Lees hier het verslag van de SUNN-bijeenkomst op Noorderheide : “Een nieuwe lente, een nieuw geluid?!”

SUNN ontvangt graag uw reactie op onze verslagen, zeker in het geval u financieel of inhoudelijk aanknopingspunten met onze werkzaamheden ziet. U kunt de informatie uit de verslagen vrijelijk benutten in eigen kring, wij waarderen het wel wanneer u in dat geval SUNN als bron vermeldt!

 

Terug naar overzicht