Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Mondzorg in het basispakket

SUNN: breng mondzorg terug in het basispakket

Noodhulpbureaus ontvangen veelvuldig aanvragen voor mensen met gebitsproblemen. Omdat mensen met urgente noden de tandartsrekening of hun eigen bijdrage niet kunnen betalen of nog een rekening open hebben staan, durven zij niet naar de tandarts. Hierdoor verwaarlozen zij hun gebit, hebben zij pijnklachten en trekken zij in sommige gevallen zelfs hun eigen kiezen. Door deze verwaarloosde mondzorg ontstaan schrijnende gevallen waarbij mensen niet meer normaal kunnen eten, of waarbij mensen zich zo schamen voor hun gebit dat zij niet meer durven te lachen, te praten of te solliciteren.

Omdat dit door een simpele aanpassing van beleid veel beter kan, pleit SUN Nederland voor (her)opname van de mondzorg in de basisverzekering, dit doen wij ook via de Armoedecoalitie en Sociale Alliantie.

Publiekscampagne en petitie

Ook de medische hulporganisatie ‘Dokters van de Wereld’ is een publiekscampagne gestart die ervoor ijvert om de mondzorg terug in het basispakket te krijgen. Met de komende formatie in zicht, zijn ondersteunende handtekeningen nu éxtra nodig. Het streven is om tenminste 50.000 handtekeningen op te halen om zodoende een punt te kunnen maken in politiek Den Haag.

SUNN onderschrijft deze oproep van harte en brengt graag de petitie onder uw aandacht. Stuur de link vooral door naar zoveel mogelijk andere mensen!