Vind een noodhulpbureau
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Brochure menstruatiearmoede voor gemeenten

Een op de tien vrouwen en meisjes in Nederland kan zich geen menstruatiemiddelen veroorloven. Gemeenten kunnen specifieke maatregelen treffen om deze menstruatiearmoede tegen te gaan. In een nieuwe brochure zijn voorbeelden opgenomen van hoe sommige gemeenten aan de slag zijn gegaan met het aanpakken van de menstruatiearmoede. SUN Nederland is mede-afzender van deze brochure en hoopt dat vele gemeenten de voorbeelden overnemen.

Opvolging van manifest

In september 2021 werd in een manifest gericht aan gemeenten al opgeroepen om meer oog te hebben voor menstruatiearmoede en het aanpakken ervan op te nemen in hun armoedebeleid. Nu is door dezelfde negen partijen een brochure ontwikkeld. Naast de voorbeelden zijn er ook aanbevelingen opgenomen over hoe gemeenten het taboe rondom menstruatiearmoede kunnen doorbreken en aanpak ervan als vast onderdeel kunnen opnemen in hun lokale armoedebeleid.

Het manifest en de brochure zijn opgesteld door ATD Vierde Wereld, De Bovengrondse, Valente, Nationaal Fonds Kinderhulp, Alliantie Kinderarmoede, SUN Nederland, Women INC, Simavi, Stichting Armoedefonds en de FNV.

Klik hier om de digitale versie van de brochure te bekijken op de site van FNV.